Gözleri direkt ışıktan özel gözlüklerle koruma şartı ile tüm vücut bölgelerindeki tüylere uygulanabilir. Yalnızca göz çukuru içine ve kulak deliği içine yapılmamaktadır.
"Light Amlification by Stimulated Emmition of Radiation" kısaca lazer (laser) ışını, bildiğimiz ışıktan farklı olarak ışığın tek dalga boyunda düz bir demet halinde yayılmasıdır. Lazer ışını doku üzerine düştüğünde dokunun özelliklerine bağlı olarak üç farklı olay gerçekleşmektedir.
Deriye rengini veren melanin pigmenti fazla ise yani,cilt esmer veya bronzsa etkilenme riski vardır. Bu nedenle koyu renkli ciltlerde ve güneş banyosundan sonra yapılan uygulamalarda, lazer öncesinde test atışı yapılır. Test atışında komplikasyon görülmesse lazer geçilebilir.
* Uygulama yapılan bölgedeki Kıl koyu ve kalınsa sonuç daha iyidir.Çünkü kalın kıl yeterli enerjiyi tutabilir.Bu sayede kıl köküne iletilen yüksek ısı kökü daha kuvvetli tahrip eder.
* İyi ve etkin bir soğutma sistemi etkin dozları kullanmaya imkan verir ve başarıyı arttırır.Komplikasyon oranını düşürür.
* Uygulanan vücut bölgesi başarıyı etkiler. Yüz bölgesi ve kollar problemli bölgelerdir.Koltukaltı genital,bacak bölgesi en iyi cevap alınan bölgelerdir.
* Derin yerleşimli sırt ve göğüs bölgelerinde de bazen sorun yaşanabilir.
* Kişinin genetik yapısı ve kıl yapısı bu parametreleri etkileyebilir.
Lazer epilasyonda sure kullanılan cihazda cihaza değişmektedir.Ancak son jenerasyon lazerlerle Dudak üstü 1 dakikada, her iki koltuk altı 2-3 dakikada temizlenir. Tüm bacak ise ortalama 40-45 dakika sürmektedir.
Tam koruma sağlayan, yüksek faktörlü güneş kremleri kullanılarak özellikle Nd-Yag türü lazerlerle lazer`e yaz aylarında da devam edilebilir.